Nevşehir’de Özel İnsanlarımıza Yönelik Spor Etkinliği
Nevşehir Belediyesi tarafından özel insanlarımıza yönelik spor etkinlik programı gerçekleştirildi.
Özel İnsanlar Eğitim Merkezi'nde öğrenciler ve öğretmenlerin hep birlikte katıldığı, birlik ve beraberlik ruhunu güçlendiren keyifli bir antrenman gerçekleştirildi.
Ahmet Faik Çakıllı Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nin özel bireyleri Nevşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda özel insanlarımız gönüllerince bir gün yaşadı.
Antrenman, 15 dakikalık tempolu yürüyüş ile başlayarak katılımcıların kaslarını çalışmaya hazırlaması ve genel dayanıklılıklarının desteklenmesiyle devam etti. Ardından uygulanan 1 dakika koşu - 1 dakika yürüyüş çalışması ile aerobik dayanıklılığın geliştirilmesi hedeflenirken, öğrenciler eğlenceli ve motive edici bir antrenman deneyimi yaşadı.
Programın ilerleyen bölümünde takım ruhunu, iletişimi ve sosyal etkileşimi artıran eğitsel oyunlarla öğrenciler hem öğrendi hem de doyasıya eğlendi. Antrenman, ritim duygusunu, koordinasyonu ve alt ekstremite kuvvetini destekleyen step çalışmalarıyla tamamlandı.
Sporun birleştirici gücünün bir kez daha hissedildiği bu güzel etkinlikte öğrenciler ve öğretmenler aynı hedef doğrultusunda birlikte hareket ederek unutulmaz anlar yaşadı. Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Eğitim Merkezi tarafından bireylerin fiziksel gelişimlerinin yanı sıra özgüvenlerini, sosyal becerilerini ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını destekleyen etkinliklere aynı heyecan ve kararlılıkla devam edileceği bildirildi.



