Nevşehir Haber

Nevşehir Ayva Dolması nasıl yapılır?

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Nevşehir Ayva Dolması nasıl yapılır?
396
28 Kasım 2020 - 20:19
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Nevşehir Ayva Dolması nasıl yapılır?

Ayva Dolması İçin Gerekli Malzemeler:

3 Orta Boy Ayva

500 gr Kuzu Kuşbaşı

2 Soğan

2 Sivri Biber

2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü

1 Tatlı Kaşığı Köri

2 Çorba Kaşığı Un

1 Çorba Kaşığı Tozşeker

1.5 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı

1 Limon Tuz

Ayva Dolması Yapılışı:

Ayvalar soyulup ikiye bölünür ve çekirdekli kısımları çıkarılır. Kararmamaları için limon suyu ile ovulur. Soğanlar küçük küpler halinde doğranıp zeytinyağında kavrulur.  Eti eklenip tahta kaşıkla karıştırılır. Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurulur. Sivri biberler doğranıp ilave edilir. Kuşüzümü, kimyon, köri ve tuz eklenir. 10 dakika daha pişirip ateşten alınır. Ayvaların çekirdek yataklarına, hazırlanan etli karışımdan ikişer kaşık doldurulur ve bir tencereye yerleştirlir. Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuz küçük bir kasede karıştırılıp sos halini alıncaya kadar azar azar su eklenerek çırpılır. Ayvaların üzerine gezdirip karabiber serpilir ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakılır. Ara sıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların üzerine gezdirilerek yarım saat kadar kısık ateşte pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.